Ajutor hormonal de la plante






Alimentatia joaca un rol cheie in echilibrarea hormonala in timpul menopauzei si dupa. Este bine cunoscut faptul ca japonezele rareori sufera de bufeuri. Aceasta lipsa a fenomenelor suparatoare care insotesc menopauza se explica prin alimentatia obisnuita a acestora care contine cantitati mari de soia, un produs bogat in estrogeni vegetali, numiti izoflavone.




Soia nu este insa singura sursa de estrogeni vegetali. Fitoestrogeni se gasesc intr-o varietate de produse vegetale cum sunt cerealele integrale, semintele, fasolea si lintea uscate, semintele de floarea soarelui, alunele. De asemenea regasim fitoestrogenii in cartofii dulci, morcovi, usturoi, brocoli si diverse fructe - pere, prune, capsuni. Unele plante folosite in bucatarie pentru asezonare au proprietati estrogenice: oregano, cimbrul.

Concluzia este ca daca veti consuma zilnic multe fructe, vegetale, cereale integrale, fasole uscata & co. nu veti duce lipsa de fitoestrogeni. Varietatea si masura sunt importante intrucat dupa menopauza o cantitate prea mare de estrogeni poate deveni daunatoare.

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

0 Comments: