Adevarul socant despre terapia de substituţie hormonala

Unul dintre cele mai fierbiti controverse in lumea medicala de azi este terapia de substitutie hormonala pentru femei. Substituirea este importanta pentru ca nivelul hormonal scade dramatic in organism la anii menopauzei. Aceste schimbari sunt raspunzatoare pentru osteoporoza si riscul marit al afectiunilor inimii in perioada post menopauzala.
 
Terapia de substituţie hormonala a fost in acelasi timp ridicata in slavi si condamnata in presa internationala. Ea a devenit foarte populara in U.S.A. prin intermediul programului de televiziune pus in eter de catre Oprah.


In timp ce argumentele se infrunta cu furie, se pare ca mineni nu se opreste asupra celui mai important punct al acestei teme, pus in evidenta de cele mai recente cercetari: efectele hormonilor utilizati in substitutie. Asa cum ii spune si numele, hormonii sunt doar inlocuitori obtinuti pe cale sintetica de industria farmaceutica. Ei nu fac decat sa imite efectele estrogenului si ale progesteronului.
Aceste substante (derivati ai estradiolului si ai acetatului de medroxiprogesteron) sunt medicamente de sinteza si nicidecum hormoni. Din moment ce ei nu s-au regasit niciodata in organism, ele nu substitue nimic luindu-le.


Acuzatiile aduse in presa acestei terapii de inlocuire au facut un nume rau in acelasi timp si hormonilor autentici. In acest articol veti afla adevarul despre terapia de inlocuire hormonala.
Dr.Sears din S.U.A. ne recomanda urmatoarele:


Testati-va acasa hormonii
Daca sunteti o femeie in jur de 50 de ani sau mai mult, probabil ati experimentat deja schimbarea. Acele nesuferite bufeuri de caldura, absenta ciclului menstrual, transpiratiile nocturne, iritabilitatea sunt cateva dintre semnele menopauzei.
Asemenea pubertatii, menopauza este un stadiu natural al vietii femeii, insa nu sunteti obligata sa traiti in discomfortul creat de aceasta perioada si nici sa va asumati riscul luarii medicamentelor de sinteza folosite in terapia de substitutie hormonala.
Dr.Sears ne dezvaluie cum putem sa ne testam acasa hormonii si sa masuram nivelul unui important hormon care ne da un raspuns definitiv asupra manopauzei. Puteti folosi aceasta informatie pentru a va stabilisingure propria strategie in vederea traversarii netulburate a perioadei menopauzale.


Cum putem sti ca ne aflam la manopauza?
Varsta media la menopauza este 52 de ani. Acesta variaza desigur de la femeie la femeie. Daca o femeie prezinta lipsa ciclului menstrual, de unde stim daca e menopauza sau e insarcinata sau e altceva? Stim asta dupa nivelul hormonal care se poate masura. Acum puteti face acelasi lucru acasa.
Puteti folosi un test numit in lb. engleza "The Estroven Menopause Monitor". Acesta va va lamuri daca simptomele sunt semne ale menopauzei. Este asemenator testului de sarcina. Hormonii se masoara pe o proba de urina si rezultatul de evidentiaza in 15 min.
Acest test este deosebit de util pentru milioane de femei care au suferit o histerectomie. Problema e ca aceste persoane nu pot sti daca ciclul ovarian a incetat sau nu.
Desigur daca mai aveti uterul stiti ca sunteti la menopauza atunci cand de ani de zile nu ati mai avut un ciclu. Nu acelasi lucru se poate spune daca aveti la inceput un ciclu neregulat. Aceasta perioada poate dura ani la rand. Simptomele pot fi neconcludente. Si acesta este locul in care testul amintit intra in scena.
Testul este 99,9% sigur. Daca este pozitiv inseaman ca ovarele dv. sunt pe punctul de a-si inceta activitatea. Este momentul sa consultati un medic pentru a va proteja impotriva osteoporozei si a celorlalte probleme legate de menopauza.
Daca este negativ testul se dovedeste a fi util in a cauta in alta parte cauzele simptomelor. Aceasta va scuteste de diagnostice eronate.


Riscul incomensurabil al terapiei de substitutie hormonala
Ceea ce industria farmaceutica eticheteaza drept hormoni de substitutie nu sunt nicidecum hormoni. Hormonii sunt produsi de organism pe cale naturala. Industria farmaceutica nu poate reproduce acest fenomen. Poate doar pretinde ca o face, desigur pentru rationamente financiare de care nu ne ocupam aici.
De ex. acetatul de medroxiprogesteron obtinut pe cale chimica nu este un hormon, iar organismul dv. nu a produs niciodata asa ceva. Suntem noi gata ca si femei sa ne asumam riscul de a lua periodic chimicale care au efecte dezastruoase si imprevizibile asupra organismului nostru?


Cum putem aplica o adevarata terapie de substitutie?
Daca aveti nevoie de o substituire a hormonilor am aici o veste buna: exista hormoni adevarati care ne stau la indemana. Acestia pot fi inclusi in creme, lotiuni sau casete produse de farmacist la farmaciile care practica aceasta tehnica.
Bineinteles ca mai intai trebuie sa mergeti la medicul de sprecialitate care va masura nivelul hormonal, va stabili nevoile dv. particulare. Educati-va singure asupra acestui subiect inainte de a lua in considerare aplicarea unei terapii de inlocuire. Cand sunt luati corect, hormonii adevarati, naturali sunt o alternativa sanatoasa pentru inlocuitorii sintetici.


Alternative naturale pentru inlocuirea hormonilor
Daca cunoasteti Engleza puteti citi mai multe despre "Compounding Pharmacist's" - metoda de introducere a hormonilor naturali in diverse preparate - pe situl american www.iacprx.org. Exista hormoni care necesita o presciptie medicala dar exista in acelasi timp alternative care se pot obtine de la magazinele naturiste.
Inlocuitorii hormonali din lumea plantelor


Dong Quai
Aceasta este o planta din Asia care contine fitoestrogeni. fitoestrogenii sunt estrogeni de natura vegetala produsi in mod natural in anumite plante. Ei actioneaza ocupand locul receptorilor de estrogen in organismul uman. Planta da de asemenea bune rezultate si in cazul femeilor cu un nivel scazut de progesteron. Dong quai imbunatateste libidoul la femeile cu un apetit sexual in declin.
Se recomanda tablete 500mg/2xzi


Black Cohosh
Este o alta planta care contine fitoestrogeni. Planta era cunoscuta si folosita initial de indienii de pe continentul american pentru alinarea durerilor menstruale. Black cohosh ocupa de asemenea receptorii de estrogen. Se pare ca este cea mai eficienta planta in tratarea bufeurilor si a starilor psihice negative care insotesc menopauza.
Se recomanda tablete 250mg/3xzi


Chaste Berry
Este o alta planta folosita cu succes pentru ameliorarea simptomelor menopauzale. Aceasta lucreaza prin reglarea hormonilor pituitari care la randul lor regleaza estrogenul, progesteronul si testosteronul. Echilibreaza bland nivelul hormonal. Chaste Berry se foloseste pentru tratarea insomniilor, depresiilor si a bufeurilor asociate cu un nivel scazut de estrogen si progesteron.
Se recomanda tablete 300mg/1xzi


Si femeile au nevoie de testosteron
Cand pronuntam "testosteron" gandul ne duce la barbati. Dar este indeobste cunoscut ca si femeile au testosteron. Deosebirea este ca ele au doar a zecea parte fata de barbati. Adeseori femeile sufera de depresie, lipsa de energie, slabiciune, libidou scazut, stare provocata de nivelul scazut al testosteronului din organism. Asa ca inainte de a apela la antidepresive ar fi indicat sa masuram nivelul testosteronului.
Prin anumite mecanisme la nivelul creierului testosteronul are un efect de stimulare, antidepresiv. Cercatarile au relevat faptul ca antidpresivele administrate barbatilor cu un testosteron scazut, au un efec redus. Acelasi lucru este valabil si pentru femei.


Testosteronul ajuta de asemenea la mentinerea si dezvoltarea muschilor. Exact ca si la barbati, testosteronul scade cu varsta la femei provocand o scadere a masei musculare si producerea de grasime. Acest lucru este mai accentuat la femei intrucat ele se nasc de la bun inceput cu o masa musculara mai scazuta fata de barbati.


Cheia pentru un nivel bun de testosteron la femei
Inainte de a lua in considerare o terapie cu testosteron, se indica o analiza a singelui. Nivelul testosteronului la femei se situeaza intre 25 si 85, pe cad la barbati intre 300 si 900. Cheia este de a sustine un nivel corespunzator unei femei sanatoase evitand sa pasim in domeniul masculin.
Atletele apeleaza adesea la un suliment de testosteron in vederea unuo performante mai bune. ele devin mai iuti, mai puternice si mai rezistente. Iata insa ca efectele negative isi fac de asemenea aparitia. Daca se face pe o perioada mai lunga tratamentul duce la masculinizare: largirea umerilor, cresterea parului pe fata, voce mai joasa, cresterea clitorisului.


Asemenea tuturor lucrurilor din viata masura corecta este cheia succesului.
Rezultate foarte bune s-au observat prin aplicarea de doze scazute de testosteron prin intermediul cremelor, tabletelor sau injectiilor la femei. Doza trebuie prescrisa si urmarita de catre medic. Ca femei va puteti bucura de o mina buna, energie si o viata sexuala sanatoasa si implinita fara a deveni un barbat.


Sper din toata inima ca aceste informatii v-au fost de folos si acum puteti hotari pentru dv. insiva in cunostinta de cauza. Mentionez ca eu nu sunt medic si am luat toate aceste informatii din literatura de specialitate publicata pe internet. Inainte de a apela la orice tratament hormonal cereti sfatul medicului.
Dong quai, libidou, terapia de substitutie hormonala, hormoni, menopauza, fitohormoni, simptome menopauzale
Adevarul socant despre terapia desubstitutie hormonala. Testati-va acasa nivelul hormonal si stabiliti-va singura o strategie eficienta ca sa eliminati efectele neplacute ale menopauzei. Metoda S.U.A. Tot ce aveti nevoie sa stiti, cititi aici gratuit!

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

1 Comment:

Anonim said...

La ce tip de medic se poate masura nivelul hormonilor?
Multumesc