Importanta apei si mineralelor pentru frumusetea pielii in lupta anti-aging

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine uscată datorită scăderii secretiei glandelor sebacee si sudoripare. Rolul lor este de a filmul hidrolipidic cutanat protector. Pielea are nevoie de o atentie si îngrijire sporită fată de factorii agresivi externi: UV, frig, vânt, noxe. La acestea se adauga cumulările interne de radicali acizi, care se produc din cauza încetinirii proceselor de oxido-reducere la nivel celular.

Asa cum deja stiti apa este vitala in organismul uman. Aceasta impreuna cu mineralele stau la baza proceselor de oxidoreducere celulara, mentinerea echilibrului pH (acido-bazic), mentinerea homeostazei, realizarea hidratarii in intreg organismul si desigur a pielii.

Pielea actineaza ca o bariera. Rolul ei este de a impiedica pierderea apei din organism dar si a patrunderii acesteia din afara. Totusi ea are o anumita permeabilitate care asigura functionarea normala a celulei retinand cantitatea de apa necesara in acest sens. Deci la nivelul tegumentului are loc un schimb de apa intre organism si mediul extern care se produce in anumite conditii.

Un rol definitoriu in pastrarea cantitatii optime de apa in piele o au anumite ninerale: Na, Ca, K, Mg. In concentratii bine definite acestea executa functia de bariera antideshidratare naturală a pielii.

De aceea literatura de specialitate recomanda ingestia de apa si minerale in acelasi timp. aceasta se va face sub forma de:

- spray cu ape termale

- masti cosmetice cu namol marin

- creme anti aging cu adaos de minerale, in special cu Mg, Cu, Zn, care datorita proprietatilor lor dau pielii un aspect revigorat, tonic, proaspat.

- se recomanda nu numai ingerarea a cel putin 8 pahare de apa minerala pe zi, dar si folosirea acesteia pentru hidratarea exterioara a tenului.

Sfat practic: cumparati o apa minerala cat mai bogata in mineralele amintite. Umpleti un flacon cu pulverizator (de genul celor folosite la stropirea hainelor in timpul calcatului) cu aceasta apa si pulverizati-o pe fata de mai multe ori in timpul zilei. Va va fi de ajutor in pastrarea pielii in stare hidratata si in acelasi timp veti avea o senzatie pe prospetime si vioiciune sufleteasca. Pulverizatorul va trebui sa fie unul foarte fin. Rolul lui nu este de a ne spala fata ci de a depune un film cat mai uniform si fin de apa la suprafata pielii. Bonus: aceasta metoda fixeaza machiajul.

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

0 Comments: