Culoarea si personalitatea umana

Exista o legatura intre culoare si personalitatea umana?
Desigur! Studii de specialitate au demonstrat forta culorilor, care sunt in masura sa modifice starea psihologica, sa vindece depresii sau nevroze, sa creasca randamentul muncii, sa sporeasca imaginatia, chiar sa dinamizeze si sa “modifice” spatiul. Cercetatorii au demonstrat de mult timp cum ne influenteaza culorile dispozitia, iar medicii au pus la punct o multitudine de terapii, cu ajutorul carora putem scapa de boli cu ajutorul lor.
Culoare exista in tot ceea ce ne inconjoara, este prezenta in fiecare moment al existentei noastre, este o insusire constanta a existentei noastre se afirma intr-un editorial al www.adquest.ro/editoriale

culorile activeaza fotoreceptorii de la nivelul retinei, care transforma energia undelor perceputa initial in culoarea respectiva.

Retina contine fotoreceptori doar pentru recunoasterea culorilor albastru, verde, rosu, celelalte nuante fiind recunoscute drept combinatii intre acestea.

Culorile pe care le alegem pentru casa, masina sau haine au un efect imediat si profund asupra noastra.

Persoanele care iubesc rosul -'rosii' sunt pline de viata si pasionale, constituind o sursa de inspiratie pentru ceilalti. Pe de alta parte, aceste persoane sunt adesea nestatornice si pot parea ca fiind 'atotcunoscatoare'. Ii sperie ideea de a parea prosti in fata celorlalti, ceea ce ii determina uneori sa recurga la tot felul de mijloace pentru a impresiona si a ajunge in centrul atentiei. Atunci cand vrei sa ai parte de mai multa energie si simti ca ea te cam paraseste, solutia ideala este culoarea rosie.



Analizat din punct de vedere emotional, rosul este asociat caracterului hotarat si pasiunii. La nivel fizic, expunerea la o lumina rosie accelereaza bataile inimii si creste circulatia sangelui.

Cei 'galbeni' sunt, de obicei educati si detin un spirit creativ bine dezvoltat. Sunt metodici si pot fi conducatori excelenti. Stiu foarte bine cum sa isi stabileasca emotiile si, de aceea, adeseori par impasibile. Daca ai probleme cu articulatia sa stii ca galbenul este solutia.

Efectele stimulate ale galbenului pot fi benefice in artritele usoare sau in reumatism. Galbenul trebuie purtat aproape de piele, pentru ca efectul sa fie maxim. Culoarea galbena induce inspiratie si optimism si este ideala pentru a zugravi dormitorul copiilor sau o camera de studiu.

Personalitatile 'portocalii' adora spatiile deschise, pentru ca sunt oarecum speriati de orice ingradire de natura fizica sau mentala. Ajutorul lor este oferit celor slabi. In cazul in care te simti deprimata, nu ezita de a purta ceva portocaliu. Aceasta este culoarea veseliei, a caldurii si senzualitatii.

"Purpuriii' sunt persoane marcate de spiritualitate. Le place sa invete din experiente si sa citeasca despre vietile altora. Daca este nevoie de mai multa incredere in sine, solutia este 'purpuriu si violet'. Purpuriul si violetul sunt culori regale - asociate, in general, cu luxul, creativitatea, spiritualitatea si tot ceea ce este sofisticat. Amanadoua sunt considerate de a avea un efect benefic asupra starii mentale si sunt cunoscute drept culori care sporesc increderea in sine si forta spirituala. Aceste culori sunt intotdeauna pozitive!

'Albastrii' sunt sensibili, emotivi si singuratici. Intuiesc cu usurinta starile oamenilor, dar au tendinta de a nu se increde in ceilalti. Persoanele 'albastre' adora ordinea, devotamentul si compasiunea. Pentru a scapa de stres si a fi mai calma, solutia este 'albastru'.

Albastru reprezinta culoarea pacii, de asemenea, autoritatea si increderea - de aceea uniformele sunt, deseori, albastre. Este o culoare ideala pentru a fi purtata la un interviu pentru angajare. Este utila si in cazul in care ai probleme de hipertensiune, stres, insomnie sau anxietate.

Culoarea preferata a mai tuturor fetitelor... Persoanele 'roz' sunt inteligente, atente cu ceilalti si optimiste. Lor le 'pasa' si de ceea ce este in jurul lor. Le place sa ii binedispuna pe cei care ii inconjoara si adesea au un aer mai tanar decat sunt. Un dezavantaj al lor ar fi faptul ca adesea sunt nehotarate. Asociat cu dragostea si romantismul, rozul te poate consola dupa o despartire. De asemenea, in cazul copiilor s-a observat ca stimuleaza creativitatea. rozul este culoarea tineretii: denota imaturitate.

Personalitatilor 'verzi' le place sa-i ajute pe ceilalti. Prietenii lor ii considera oameni de incredere, insa si 'verzii' pot fi victime, asa ca, uneori, ar trebui sa acorde prioritate problemelor proprii. In cazul in care aveti tensiunea arteriala mare, solutia este 'verde'. Este culoarea de care ai nevoie cand simti nevoia de a te destinde, de a te relaxa, mai ales, fiind atat de utila cand suferi de probleme ale inimii sau de hipertensiune.
Informatie preluata din http://www.vocea-romaniei.ro/

Exista terapii care se bazeaza pefolosirea culorilor in scopul incetinirii procesului de imbatranire al organismului uman? Una dintre aceste tehnologii anti aging se numeste Chromalive. Voi face o scurta prezentare a tehnologiei intr-un viitor post.

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

0 Comments: