Miracolul anti aging din magneziu


O statistica arata ca americanii consuma doar 40% din aportul zilnic normal de magneziu pentru organism. Acest lucru are consecinte grave, inclusiv moartea. Foarte probabil ca acest deficit il regasim si la romani.

Magneziul activeaza 76% din enzimele corpului uman. Foarte interesanta este legatura dintre magneziu si potasiu. Potasiul este raspunzator de coordonarea modului in care calciul si sodiul lucreaza in organism. Fiecare medic cunoaste pericolul deficitului de potasiu. Totusi putini sunt aceia care par a tine seama de faptul ca pacientii cu deficit de potasiu prezinta si un deficit de magneziu. De fapt nivelul scazut de potasiu nu poate fi corectat pana ce nivelul potasiului este adus la normal.

Magneziul este util in prevenirea calcifierilor din rinichi, vezica, articulatii.

O alimentatie bogata in fosfati (de ex. hot dogs, bauturi carbogazoase) este daunatoare pentru ca acestia leaga magneziul sub forma de fosfat de magneziu care nu este absorbit de catre organism. De aceea se cere un surplus de magneziu pentru a compensa pierderea.

Magneziul se cere de asemenea in cantitati mai mari in perioadele de stres. Persoanele care iau des diuretice ar trebui saverifice daca nivelul magneziului se afla in limitele normale si in caz de nevoie sa suplimenteze contributia de Mg. De obicei este nevoie in acest caz si de un supliment de potasiu.

Cu cat se consuma mai multe proteine, cu atat se cere mai mult magneziu. Cand se consuma cantitati mari de calciu se cere de asemenea mai mult magneziu.

Iepurii care primesc o alimentatie bogata in colesterol fac repede o grava aterosclaroza. In orice caz daca li se administreaza de cinci ori doza zilnica normala de magneziu,colesterolul scade si acestia nu mai fac aterioscleroza.

Mg.este un important ingredient al materiei vezi din plante - clorofila. El este indispensabil intr-o alimentatie bogata in grasimi.

Sangele persoanelor care sufera de iritabilitate s-a dovedit a fi deficitar in magneziu. O dezvoltare normala a organismului depinde de prezenta magneziului. Aproximativ 70% din Mg. aflat in organismul omenesc se regaseste in sistemul osos. Cel putin jumatate se afla in stare combinata cu calciu si fosfor. Diferenta se regaseste in muschi, celulele rosii din sange si alte tesuturi din organism.

Mg. confera oaselor si dintilor tarie. Un aport adecvat de magneziu combate aciditatea, circulatia deficitara si tulburarile glandulare.

Cercetarile recente au evidentiat ca deficienta de Mg la persoanele cu obezitate si anorexie nervoasa este prezenta la 25% dintre acestea. Slabiciunea, crampele, anxietatea si confuzia se inlatura prin terapia cu Mg.

O deficienta de Mg. se poate instala la persoanele cu diabet, diaree cronica sau care vomita des. Aritmiile si palpitatiile se trateaza spectaculos cu "magnezium citrate" (de obicei 500 mlg o data sau de doua ori pe zi) sau si mai bine prin administrare intravenoasa.

Mg. controleaza matabolismul proteinelor, grasimilor si carbohidratilor. Cercetatorii japonezi au descoperit ca crizele de astma pot fi inlaturate cu ajutorul Mg. In acest sens ei administraza Mg. intravenos in cazuri acute si oral in scop preventiv.

Centrala energetica din celule si magneziul
Centrala energetica a celulei umane este numita mitocondrie. Aceasta genereaza energie printr-un proces oxidativ. Cand magneziul este deficitar in raport cu calciul la nivel celular, generarea de energie este inhibata si de asemenea "pomparea" calciului la nivelul membranei celulare. Aceasta are drept urmare calcifierea mitocondriei. Acesta este incaputul imbatranirii.

Totul incepe in celula. Mai intai imbatraneste celula, apoi organul ceea ce conduce la imbatranirea generala a organismului.

Oricare dintre functiile corpului uman va fi inhibata prin calcifierea mitocondriei. Este ca si cand ai merge prin viata cu "frana de mana trasa". Prezenta ionului de calciu este frana. Magneziul este acceleratia. Pentru a fi in forma optima trebuie instalat echilibrul intre cele doua elemente.

Cuvantul magic pentru o viata sanatoasa este ECHILIBRUL. Nu se pot lua separat in consideratie elementele prezente in organism. Lumea pare a fi preocupata de varsta cronologica. Ceea ce ar trebui in primul rand sa ne preocupe este insa varsta biologica. Raportul Mg/Ca in organismul dv. este masura varstei biologice.

O alimentatie bogata in calciu si saraca in magneziu echivaleaza cu o sinucidere celulara. Calcifierea la nivel celular provoaca mii de afectiuni si suferinte. Pe masura ce un copil creste si se dezvolta calciul din oase migreaza spre tesuturile moi. Spre maturitate si batranete cand calciul se acumuleaza in articulatii provoaca artrita. Daca se aseaza in vasele sanguine vom avea de a aface cu o circulatie deficitara si arterita. Daca se acumuleaza in inima vom avea afectiuni ale inimii. Prezenta calciului in creier provoaca senilitate.

Procesul de calcifiere evolueaza incet, de-a lungul anilor. El poate incepe in copilarie si continua 20-30 de ani inainte de a sesiza o anumita afectiune. Nu exista nici un organ in organismul dv. care sa fie scutit de procesul de calcifiere. Chiar si glandele sunt afectate.

Factorul major de risc in procesul de imbatranire
Asa cum am vazut deficitul de magneziu este principala cauza a inceperii si evolutiei procesului de imbatranire. Lipsa magneziului in organism vine in primul rand de la o alimentatie deficitara in magneziu. O alta cauza a lipsei de magneziu este provocata de diverse afectiuni cum ar fi diabetul sau de unele tratamente medicale care includ consumul de diuretice.

Desi sunt necesare in continuare cercetarii stiintifice estinse pentru elucidarea completa a procesului de imbatranire vis-a-vis de raportul magneziu - calciu in organism, un lucru este deja clar: orice deficit de calciu in organism trebuie compensat fie prin luarea pe cale orala a comprimatelor de Mg. fie prin injectii, dupa caz si evident dupa sfatul medicului.

Continutul acestui articol are scop pur informativ. Pentru stabilirea starii dv.desanatae, a unui diagnostic si a unui tratament adecvat va rog sa consultati medicul.

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

0 Comments: